Wat vergeet jij zoal op de piste?

't Is bijna zover, het hoogtepunt van het wintersportseizoen. De krokusvakantie is in aantocht! Wij kunnen niet meer wachten om de bergen te trotseren, onze ogen te laten strelen door de prachtige natuur bedekt onder een wit sneeuwtapijt en zachtjes wiegend door de skilift weer naar het topje van de berg gebracht te worden. Maar let op! Een wintersporter moet aan veel denken, héél veel. Ook jij herkent jezelf hoogstwaarschijnlijk in één van de 11 onderstaande puntjes. Let's go:

 1. Handschoenen
  Met stip op nummer één. In de skiverhuur, op hotel, in de skilift, ... Gegarandeerd vergeet en/of verliest iemand van de groep z'n handschoenen tijdens een weekje wintersport. Remedie? Schaf jezelf van die exemplaren aan waaraan een touwtje vastzit dat je rond je pols kan hangen. De kans dat je ze vergeet, wordt ineens een pak kleiner.

 2. Skistokken
  Skipas? Check! Helm? Check! Rugzak? Check! Handschoenen? Check! Je ploft neer op de skilift en dan pas besef je dat je nog iets mist. Je skistokken staan nog in het hotel, of érger, je bent ze vergeten in de skibus. Laat maar komen, die verhuurwinkel!

  ezgif.com crop
 3. Skipas
  Wissel jij regelmatig van skijas en/of broek? Da's er gewoon om vragen. Meestal blijft dat (toch wel handige kaartje) gewoon zitten in jouw jas van de vorige dag. En laat die nu net nog gezellig in jouw kamer aan de kapstok hangen. Niet zo'n fijne vaststelling daar zo nét voor het poortje aan de skilift mét een hele kudde wilde skiërs achter jou.

 4. Sjaal of buff
  Ook een makkelijke prooi. Je komt in de après-ski tent en het eerste wat eraan moet geloven is je sjaal of buff, 't is daar immers veel te warm! Als ik hem straks maar niet vergeet, denk je nog. Maar da's uiteraard het allerlaatste waar je aan denkt na dat 4de biertje, of na die heerlijk dampende jägertee.

 5. Zonnecrème
  De combinatie van zon en sneeuw kan er voor zorgen dat je al na één dag lekker rood de week door moet. Net daarom is zo'n flesje zonnecrème best handig. Gelukkig is er altijd wel iemand in de groep die dit steeds op zak heeft. Niet zo'n ramp dus als jouw flesje nog op je kamer ligt.

 6. Geld
  Je plateau is mooi gevuld, jouw maag is klaar om dat heerlijke middagmaal te ontvangen, je hebt de kassa gehaald mét een volle plateau én skibotten aan. Helaas kom je daar tot de vaststelling dat jouw portefeuille nog ergens onderaan in jouw rugzak zit, bij je vrienden op het overvolle terras. Helaas.

 7. Skibril of zonnebril
  De beste plaats om jouw skibril te bewaren is gewoon op jouw helm. Laat hem daar een hele week zitten, hij staat er paraat om jou bij te staan in mistige omstandigheden of bij stekende zonnestralen.

 8. Helm of muts
  In de opbergruimte voor de ski's, in de auto of op de bus. Zolang je maar niet vergeet dat jouw helm eigenlijk al op je hoofd staat, want dan is er toch wel iets goed mis.

 9. Smartphone
  Toch altijd riskant als je iemand met veel maneuvers z'n splinternieuwe smartphone bovenhaald op de skilift. Hij glijdt sneller dan je denkt uit je handen. Daar gaat hij dan, tien meter naar beneden. Baai-baai-zwaai-zwaai, smartphone. Vergeet zeker ook de rits van jouw zak niet te sluiten na die ene perfecte selfie.

 10. Skibuddy of lesgroep
  Vastberaden volg je jouw skibuddy met de blauwe jas. Bij de lift eindig je met een kleine stomp tegen jouw voorganger (ervan overtuigd dat dit jouw vaste skibuddy is natuurlijk). Helaas draait een wildvreemde man (met blauwe jas) zich verbaasd om. Hmm, foutje!

 11. Ski's
  We kunnen er allemaal van meespreken. Na de lunch kan de zoektocht naar onze ski's beginnen. Of erger, je vergeet ze na het après-skiën. Hopelijk staan ze 's ochtends nog op net dezelfde plaats als je ze 's avonds hebt achtergelaten. 

Achja, gelukkig nemen we dit er allemaal graag bij. Het hoort toch echt wel bij de charme van een wintersportvakantie.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.