Waarschuwing
 • Het formulier #5 bestaat niet of is niet gepubliceerd.
Sfeerfoto SnowMania

Nuttige info

Nuttige info

Hotel

Voor alle hotels gelden de volgende afspraken:

 • Bij aankomst zijn de kamers in de namiddag beschikbaar.
 • De bagage kan bij aankomst in de voormiddag in een gemeenschappelijke ruimte geplaatst worden.
 • Bij vertrek dien je je kamer om 10.00 uur te verlaten (tenzij anders vermeld).

Op al onze reizen kan er al dan niet optioneel de dag van aankomst en vertrek geskied worden. Wanneer de kamers niet behouden kunnen worden tot aan het vertrek, zijn er douches ter beschikking zodat je jezelf nog kan opfrissen voor de terugreis.

De meeste van onze hotels liggen op de piste of op wandelafstand van de piste zodat je ’s morgens snel op de skilatten staat. Voor hotels die verder van de piste gelegen zijn, zijn er volgende mogelijkheden:

 • privépendeldienst van het hotel
 • gratis lokale skibussen
 • onze eigen autocar die jou op op korte tijd naar de piste brengt

 Terug naar boven

Clubs

Skiclub

Logo Skiclub

De reizen met een Skiclub symbool zijn elk voorzien van Nederlandstalige skibegeleiding voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Onze gediplomeerde monitoren tonen jou de tips & tricks om een echte topskiër te worden. Ze kiezen de meest ideale pistes voor elk niveau en bieden jou de nodige uitdaging om met een voldaan gevoel terug naar huis te keren.

In de Skiclub wordt dagelijks drie uur begeleiding voorzien in de voormiddag.

Naast de dagelijkse après-ski, worden er ‘s avonds nog tal van andere, vrijblijvende, activiteiten georganiseerd. De reisleider en monitoren zorgen dat elk detail voor jou geregeld wordt. Je kan steeds bij hen terecht met vragen en eventuele problemen. Zo kan jij optimaal genieten van een welverdiende vakantie.

Bekijk alle Skiclub-reizen

Kidsclub

Logo Kidsclub

In de voormiddag wordt skibegeleiding georganiseerd voor kinderen van vier tot 14 jaar. Op een speelse wijze leren ze de basistechnieken van het skiën. Kinderen met enige ski-ervaring krijgen de kans om hun techniek te verfijnen. Om onze jongste reizigers gemotiveerd te houden, worden de begeleiding afgewisseld met pauzes vol animatie en dolle sneeuwpret! Alle begeleiding wordt gegeven door ervaren en gediplomeerde Nederlandstalige monitoren.

In de Kidsclub wordt dagelijks drie uur begeleiding voorzien in de voormiddag.

Bovendien is er elke namiddag twee uur kinderskibegeleiding, de mama’s en papa’s kunnen ondertussen genieten van de uitgestrekte skipistes. Na het skiën is er kinderanimatie voorzien: dansen, knutselen, rodelen, … de kids hebben het zeker en vast naar hun zin. Eén groot kinderfeest, als je ’t ons vraagt!

Bekijk alle Kidsclub-reizen

Pinguïnclub

Logo Pinguïnclub

Ook aan de allerkleinsten wordt er gedacht. In de pinguïnclub kunnen kindjes van 18 maanden tot zes jaar terecht. In de voor- en namiddag wordt er naar hartenlust gespeeld. Ook voor hen zijn er leuke activiteiten voorzien zodat ook zij kunnen genieten van de vakantie.

’s Middags eten de kindjes met mama en papa of, na overleg, samen met de kinderjuf. Op die manier krijgen mama en papa de kans om een dagtocht te maken. Wanneer er in de namiddag nog nood is aan een dutje, dan vragen we aan de ouders om op hun kindje te passen. Zo kan het kindermeisje samen met de andere kids verder spelen.

De kostprijs om deel te nemen aan de pinguïnclub bedraagt 175 €/kind. Alle kindermeisjes zijn nederlandstalig.

De kleinste skiërtjes tot 6 jaar, die na de middag te uitgeput zijn om de sneeuw te trotseren, zijn welkom in onze pinguïnclub indien er voldoende plaats is. Dit moet ter plaatse met de reisleider besproken worden.

Bekijk alle Pinguïnclub-reizen

Boardclub

Logo Boardclub

Reizen met een boardclub symbool worden voorzien van SnowMania snowboardbegeleiding. Ook deze zijn gericht op zowel de beginnende als gevorderde boarders. Onze snowboardmonitoren zorgen voor de technische inzichten op de piste en nemen indien gewenst samen met jou een kijkje in het Funpark. Dankzij onze snowboardmonitoren word jij een echte held op de plank!

Op reizen zonder boardclub kunnen we snowboardbegeleiding aanbieden op aanvraag.

Bekijk alle Boardclub-reizen  Terug naar boven

Kinderkortingen

Voor onze kinderen hebben we extra kortingen uitgewerkt! Je vindt ze op deze pagina of in de gedetailleerde prijstabellen van de verschillende hotels. Neem snel een kijkje, je zal versteld staan! Let wel: deze kortingen gelden enkel wanneer het kind de kamer deelt met twee betalende personen (volwassenen tarief). Anders geldt een aangepaste korting afhankelijk van het hotel en de skipasprijzen.

Skibegeleiding en monitoren

Monitoren

Onze Nederlandstalige gediplomeerde monitoren passen de begeleiding aan volgens het niveau van de skiërs of snowboarders. Onze kleine groepen maken de begeleiding aangenaam en persoonlijk. Kinderen en volwassenen worden in aparte groepen ingedeeld volgens niveau en leeftijd. Naargelang de inschrijvingen kan het uitzonderlijk gebeuren dat kinderen en volwassenen in een groep gecombineerd worden. Alle ski- of snowboardmonitoren hebben een erkend ski-en/of snowboard diploma.

Nederlandstalige ski- en snowboardbegeleiding

De begeleiding start de dag na aankomst en eindigen de dag voor vertrek. We voorzien drie uren begeleiding in de voormiddag. Het beginuur wordt ter plaatse door de reisleiding meegedeeld. Beginners krijgen de eerste twee begeleidingsdagen ook begeleiding in de namiddag. Voor de kinderen is er in de namiddag vrijblijvend skibegeleiding. In bepaalde gebieden richten we een skisafari in: een skitocht waarin je gedurende een ganse dag het skigebied ontdekt. 

Niveau

Ski Kinderen < 15 jaar
KIDS0 Beginner, eerste maal op de latten (jouw kind van 4 jaar of ouder is klaar om te skiën wanneer het zelfstandig kan fietsen)
KIDS1 1-2 weken ervaring, vlot van een blauwe piste kunnen skiën
KIDS2 Gevorderd, vlot van een rode piste kunnen skiën
KIDS3 Expert, vlot van een zwarte piste kunnen skiën
Ski Volwassen
VOLW0 Beginner, eerste maal op de latten
VOLW1 1-2 weken ervaring, vlot van een blauwe piste kunnen skiën
VOLW2 Gevorderd, vlot van een rode piste kunnen skiën
VOLW3 Expert, vlot van een zwarte piste kunnen skiën
Snowboard (snowboardbegeleiding worden enkel georganiseerd bij minimaal 7 deelnemers van hetzelfde niveau - Board Club wordt aangeboden voor kinderen vanaf 9 jaar)
SNOW0 Beginner, eerste maal op board
SNOW1 1 week snowboardervaring
SNOW2 Meerdere weken ervaring
SNOW3 Expert, rode piste normaal & switch naar beneden kunnen komen

 Terug naar boven

Vervoer

Reis met autocar

We reizen met autocars van Verhoeven uit Rijkevorsel en enkele volwaardige partners. Zij bieden moderne, comfortabele autocars. De chauffeurs zorgen voor een veilige en vlotte reis zodat je bij aankomst uitgerust bent en direct kan gaan skiën.

OPGELET: het is niet toegelaten aan busreizigers om bagage van vrienden of familie die met eigen vervoer reizen mee te nemen op de autocar. Er gelden strikte voorwaarden omtrent de hoeveelheid bagage/persoon.

Heen- en terugreis

Bij de heenreis vertrek je in de loop van de avond en kom je ’s morgens aan op je bestemming. Ook bij de terugreis vertrek je ’s avonds om de volgende ochtend rond 7.00 uur aan te komen op de eerste afstapplaats. De reistijden kunnen door slechte weers- of verkeersomstandigheden worden beïnvloed.

Royal Class

Op onze gezinsreizen reizen we hoofdzakelijk met Royal Class autocars. Je hebt hier opmerkelijk meer beenruimte (95 cm) en de zetels zijn zeer makkelijk verstelbaar. Zo reis je in alle comfort naar de bergen.

Wetgeving

Alle autocars rijden conform de Europese richtlijnen betreffende de rij- en rusttijden. Dit wil zeggen dat een autocar die ter plaatse blijft een of twee dagen niet kan rijden omwille van deze wetgeving. Als gevolg hiervan zal op sommige reizen gebruik gemaakt worden van de shuttledienst van het hotel of van de (gratis) plaatselijke skibus. Wij rekenen hiervoor op jouw begrip.

Opstapplaatsen

SnowMania biedt verschillende opstapplaatsen aan, maar we proberen per traject het aantal opstapplaatsen te beperken tot maximaal drie. Op die manier zal het vertrek niet te veel tijd in beslag nemen en is iedereen snel op zijn bestemming. Bij reservering vragen we om drie voorkeursopstapplaatsen uit te kiezen. We trachten zoveel mogelijk rekening te houden met je eerste keuze tijdens de busindeling.

Vanaf 15 personen kan je, in samenspraak met SnowMania, zelf je opstapplaats kiezen.

Antwerpen – GentGroot-BijgaardenHeist-op-den-BergLeuvenLummenRotselaarZandhoven

Maaltijden

Naast het half- of volpension voorzien we een extra ontbijt bij aankomst, waarna je onmiddellijk kan gaan skiën of de omgeving verkennen. 

Eigen wagen

 • Check in hotel: vanaf 7.30 uur, kamers in de namiddag beschikbaar
 • Check out: op dezelfde dag als de busreizigers, voor 10 uur (tenzij anders aangegeven)

Voor wie met eigen vervoer reist, voorzien we geen extra ontbijt bij aankomst. Eventueel kan je ter plaatse zelf een extra maaltijd reserveren.

 Terug naar boven

Skiverhuur

Huren bij SnowMania

We bieden je de mogelijkheid aan om via SnowMania materiaal te huren. Per skigebied hebben we één of meerdere partners waar we mee samenwerken.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 1. Bij het online inschrijvingsformulier kies je het type materiaal naargelang je eigen skiniveau en wensen.
 2. Je krijgt van ons een reiscontract met alle details van het gehuurde materiaal en vermelding van de huurprijzen. Let op: de huurprijs is niet inbegrepen in de totale reissom.
 3. Je ontvangt minimum 1 week voor afreisdatum een skihuurvoucher van SnowMania.
 4. Terplekke ga je met je skihuurvoucher naar de lokale winkel, hier wordt je geholpen door onze mensen en de mensen van de skihuur. Je betaalt de huurprijs voor het materiaal rechtstreeks aan de skihuurcentrale bij het afhalen.

Voordelen van huren ter plekke (bij de door ons uitgekozen winkels):

 • Bij problemen kan je ter plekke geholpen worden
 • Onze monitoren begeleiden jou bij het aanpassen van het materiaal
 • Mensen met eigen wagen moeten geen materiaal meenemen uit België

Onze Belgische Partners

Hoe gaat dit in zijn werk?

 1. Je gaat langs bij één van deze speciaalzaken
 2. De winkels die wij hebben geselecteerd raden we aan om hun kwaliteit en service

Voordelen van huren in België:

 • Geen wachttijd in de lokale verhuurwinkel;
 • Je wordt geholpen in je eigen taal, wat met technische vragen toch wel nuttig kan zijn;
 • Als je tijdig gaat uitkiezen en afhalen heeft men voldoende tijd om jou verder te helpen;

 Terug naar boven

SnowMania annulatiewaarborg

Een annulatie dient altijd schriftelijk te gebeuren. Dit per mail of per aangetekend schrijven.

1. Duur: de annulatiewaarborg vangt aan vanaf de boeking van het reiscontract en eindigt bij aanvang van de reis.
2. Het verzekerde bedrag: de annulatiewaarborg dekt de reissom van het reiscontract.
3. Toepassingsgebied: U en alle deelnemers vermeld op het reiscontract kunnen een beroep doen op de annulatiewaarborg in de volgende gevallen:
  A. Ziekte*, ongeval of complicatie tijdens de zwangerschap van:
    - U, uw samenwonende echtgeno(o)t(e) in rechte of in feite
    - Elke persoon die gewoonlijk met u in gezinsverband samenleeft
    - Elke bloed- of aanverwant tot en met de tweede graad
  B. Overlijden van:
    - U, uw samenwonende echtgeno(o)t(e) in rechte of in feite
    - Elke persoon die gewoonlijk met u in gezinsverband samenleeft
    - Elke bloed- of aanverwant tot en met de tweede graad of elke minderjarige bloed- of aanverwant tot en met de derde graad
  C. Zware stoffelijke schade aan uw woonplaats, tweede verblijfplaats of beroepslokalen,
  D. U of een persoon die gewoonlijk met u in gezinsverband samenleeft wordt ontslagen als werknemer.

* Ziekte die van dergelijke aard is, dat ze de betreffende persoon verhindert om op de betreffende reis te vertrekken. 

 Terug naar boven

Cadeaubon

Je kan bij SnowMania ook terecht voor het ideale cadeau! De SnowMania cadeaubon kan gebruikt worden bij het boeken van één van onze wintersportvakanties.


Uw naam(*)

Please let us know your name.

Uw e-mailadres(*)

Please let us know your email address.

Het bedrag (€)

Ongeldige invoer

Ander bedrag

Ongeldige invoerOngeldige invoer

 Terug naar boven
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.