Sfeerfoto SnowMania

Reizen in coronatijden

Bezorgt het coronavirus je twijfels over je reisplannen?
Hieronder zetten we alles wat je zeker moet weten op een rijtje als je deze winter op reis gaat.

Het al dan niet mogen vertrekken of aankomen op je vakantiebestemming wordt bepaald door de richtlijnen van de Belgische federale overheid of van het land waar je reis naartoe gaat. Niet alle landen hanteren dezelfde kleurzones. Er gelden momenteel 3 verschillende kleurzones voor toeristische of “niet essentiële” reizen:
• Zone groen: geen of een laag gezondheidsrisico. De reis gaat door.
• Zone oranje: gematigd hoog risico op besmetting. Er is geen reisverbod naar deze zones. De reis kan doorgaan, maar het is mogelijk dat de plaatselijke overheid beperkingen oplegt (vb. registratieplicht, het voorleggen van een recente negatieve coronatest,...).
• Zone rood: hoog risico op besmetting. Er is geen reisverbod, maar reizen naar deze zones wordt ten zeerste afgeraden.

De meest recente reisadviezen van de federale overheid vind je hier.

Wat als je als reiziger zelf de reis wenst te annuleren?

Voor alle kleurzones zijn de normale annuleringsvoorwaarden van SnowMania van kracht.

Wat als SnowMania je reis annuleert?

We zullen steeds een weloverwogen beslissing nemen om je reis al dan niet te laten doorgaan. Daarbij staan jouw gezondheid en die van onze eigen medewerkers en werknemers van busmaatschappij en logies centraal.
We geven je de zekerheid van terugbetaling van de betaalde reissom als we de reis annuleren.

Autocarreizen
Om de veiligheid van de autocarreizigers en chauffeurs te garanderen, zijn er maatregelen van kracht tijdens onze autocarreizen die steeds kunnen aangepast worden en/of versoepelen naargelang de reisdatum en reisperiode.

De maatregelen voor reizen met een autocar vind je hier.

Met welke maatregelen moet je tijdens jouw vakantie rekening houden?

We volgen samen met onze verblijfspartners en de liftmaatschappijen de instructies van de plaatselijke overheden. Dat betekent dat je op vakantie in (bijvoorbeeld) Oostenrijk verplicht bent om de Oostenrijkse voorschriften op het gebied van corona-preventie te volgen. Uiteraard voorzien we je van de juiste informatie. Veilig vakantie vieren staat bij ons voorop. We zullen je niet naar een bestemming laten afreizen waar het niet veilig is.

We volgen de situatie uiteraard op de voet!

De veranderingen in de Covid-19 regelgeving volgen elkaar snel op. Daarom is het belangrijk om deze pagina regelmatig te bekijken, zeker kort voor je op vakantie vertrekt. Als er maatregelen genomen worden die van invloed zijn op busvervoer, hotelverblijf en gebruik van skiliften/pistes, zullen we je daarover meteen informeren langs deze weg.

Heb je nog vragen, contacteer ons dan via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beantwoorden ze graag, zodat je snel kan genieten van je welverdiende vakantie in de sneeuw!

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.