?>
Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg

Skigebied Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg maakt deel uit van Ski Amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk toegankelijk met één skipas. Maar liefst 860 kilometer perfect geprepareerde pistes zorgen voor eindeloos wintersportplezier. Ski Amadé is een aaneenschakeling van de bekendste skigebieden uit de regio rond Salzburg: Snow Space Salzburg, Schladming Dachstein, Gastein, Hochkönig en Großarltal. De enorme skicarrousel rond de skistations Flachau, Kleinarl, Zauchensee, Wagrain en Alpendorf, vormt de kern van dit uitgebreide skigebied. 

Skiërs en snowboarders van elk niveau kunnen hun hartje zeker ophalen in Snow Space Salzburg. Met de gratis plaatselijke skibus bereik je in geen tijd één van de vele andere omliggende skiparadijzen. En op zes minuten ga je van Flachau naar Alpendorf voor nog meer glijplezier via de gondelbaan G-Link, die het middenstation Flying Mozart in Flachau verbindt met het middenstation van de Grafenbergbahn in Alpendorf. De nieuwe Panorama Link zorgt vanaf eind 2020 voor een directe verbinding tussen de skigebieden van Flachau, Wagrain/Kleinarl en Flachauwinkl. Door de komst van deze nieuwe verbinding ontstaat een aaneengesloten skigebied van meer dan 200 pistekilometer, meteen ook het grootste aaneengesloten skigebied van Ski amadé. De liften in het gebied zijn modern. Je zit voornamelijk in snelle stoeltjesliften en gondels.

Freestylers Paradise

Het Absolut Park van Flachauwinkl is één van de mooiste van Europa. Hier kunnen zowel beginnende freestylers als gevorderden hun kunsten tonen op de verschillende jumps, rails en halfpipes. Men heeft hier speciaal een moderne zetellift gebouwd om de skiërs en snowboarders na een run vol jumps and rails terug tot aan de start van het park te brengen. Onze Bel­gische trots, Seppe Smits, won hier in maart 2013 voor de derde keer de Quiksilver Spring Battle.

Verder heb je nog het Burton Stash Park in Flachauwinkl, dat opgebouwd is uit natuurlijke obstakels. Voeg daarbij nog het Betterpark in Alpendorf en je hebt the place to be for freestylers!

Interactief skiplan

Kenmerken skigebied
Gebied: Snow Space Salzburg
Hoogte: 950 m - 2300 m
Afstand: Antwerpen - Flachau: 980 km
Alpineski: 350 km
Snowboard: Absolut Park, Burton Stash Park, Betterpark
(0 stemmen)
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.