?>
Schladming - Dachstein

Schladming - Dachstein

Skigebied Schladming - Dachstein

Schladming-Dachstein behoort tot Ski Amadé. Op een enorme oppervlakte en over vele bergen strekt het skigebied Schladming-Dachstein met de 4-Berge-Schischaukel zich uit. Die is genoemd naar de vier aaneengesloten bergen in het gebied: Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm.

Het authentieke sfeervolle bergstadje Schladming is het centrum van deze vier naast elkaar gelegen bergen met daarop meer dan 200 kilometer met elkaar verbonden skipistes. Haus is een authentiek dorpje van waaruit je dadelijk verbinding hebt naar het skigebied van Schladming. Het bergdorp Rohrmoos heeft een weids uitzicht en sluit goed aan op het skigbied Schladming-Dachstein. Bovendien lopen de blauwe pistes dwars door het dorp. Hauser Kaibling is het hoogste punt van het skigebied Schladming. Het is ook de berg waar de vrouwenafdaling in het wereldbekercircuit wordt gehouden. Kortom, een gebied met tal van mogelijkheden voor alle soorten van wintersport, van beginners tot gevorderden.

Planet Planai, het nieuwe dalstation van Schladming biedt onderdak aan een 8-zetellift welke 3200 skiërs per uur naar de top van de berg kan brengen. 'Skiing in Paradise' is het motto en wanneer je op de 250 meter brede piste naar beneden glijdt, waan je je zeker in de skihemel.

Voor snowboarders en freestylers is er Superpark Planai, opgedeeld in aparte zones voor beginners, gevorderden en profs.

Een drie kilometers lange verlichte skipiste voor nachtskiërs, een zeven kilometers lange verlichte rodelbaan en een pitte après-ski maken dat ook 's avonds het plezier gewoon verder gaat. 

Interactief skiplan Ski Amadé

Kenmerken skigebied
Gebied: Schladming-Dachstein
Hoogte: 745 m - 2700 m
Afstand: Antwerpen - Schladming: 998 km
Alpineski: 232 km
Snowboard: Superpark Planai
(0 stemmen)
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.