?>
Val di Sole

Val di Sole

Skigebied Val di Sole

Val di Sole, dat zoveel als 'Dal van de Zon' betekent, is een bekend skigebied in de Italiaanse provincie Trentino en omvat Folgarida-Marilleva, Madonna di Campiglio en Pinzolo. En het moet gezegd worden dat de zon hier overvloedig schijnt. Toch is dit een sneeuwzeker skigebied waar de pistes uitstekend geprepareerd worden. Deze prachtige en vooral zonnige locatie biedt jong en oud, beginner en gevorderde een onvergetelijke wintersportvakantie.

Omringd door de natuurlijke schoonheid van de Brentadolomieten kan je met één skipas genieten van de 150 kilometer skipistes die dit bergmassief telt. Wij voorzien op onze gezinsreizen steeds een skipas voor het volledige skigebied, zodat je niet beperkt bent in je skimogelijkheden.

In Folgarida en Marilleva zijn de pistes nooit heel moeilijk en slingeren ze tussen de bomen naar beneden, uitstekend voor beginners en lichtgevorderden. In Madonna di Campiglio zijn de pistes wat gevarieerder. Dit gedeelte is goed verbonden met de rest van het skigebied, zodat je hier zonder problemen mooie tochten kunt maken en je je eigenlijk een week lang niet hoeft te vervelen.

Het gebied telt twee funparks. De beginners kunnen terecht in het Malghet Aut Snowpark. Op maat van snowboarders met iets meer ervaring is er Panciana Snowpark.

Het skidorp Madonna di Campiglio bestaat uit leuke pleintjes met wandelstraten voorzien van gezellige espressobars, restaurants en boetieks. In dit mondaine dorpje kan je wel eens een Italiaanse beroemdheid tegen het lijf lopen. In Val di Sole vind je gezellige dorpjes, moderne spa’s en authentieke gebouwen, waar de smaak van Italië letterlijk en figuurlijk tot leven komt.

Interactief skiplan Val di Sole

Kenmerken skigebied
Gebied: Val di Sole
Hoogte: 800 m - 2900 m
Afstand: Antwerpen - Val di Sole: 1065 km
Alpineski: 150 km
Snowboard: Malghet Aut Snowpark en Panciana snowpark
(0 stemmen)
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.