?>
Passo Tonale - Adamello Ski

Passo Tonale - Adamello Ski

Skigebied Passo Tonale - Adamello Ski

Adamello Ski is het grootste deelgebied van het zonovergoten Val di Sole. Met 120 kilometer aan pistes op zo’n 1900 m hoogte is skiplezier gegarandeerd. Het skigebied is zowel voor beginners als voor pro's zeer geschikt en spreekt een breed publiek van wintersportfans aan. Er is sneeuwzekerheid tot in de lente, dus het is de ideale bestemming voor de paasvakantie.

Aan de noordflank van het gebied vinden we de 3000 m hoge Presena gletsjer die via de cabinebaan Paradisio onmiddellijk in verbinding staat met Passo Tonale. De moeite waard is de 3 kilometer lange zwarte Paradiso-piste. Een ander hoogtepunt is de 11 kilometer lange Ponte di Legno met een hoogteverschil van 1691 m. Het is daarmee één van de langste afdalingen van Europa.

De Adamello Freestyle Arena is ideaal voor alle freestylers. De arena telt het 600 m lange Passo del Tonale Snowpark, een skicross, een beginners area en het gletsjerpark. Het snowpark omvat een 25-tal jumps, boxen en jibs. Aan het begin zijn de moeilijke jumps en wat lager de kleinere hindernissen voor iedereen. Op de oefenweide van de "easy area" zijn er bijzonder makkelijke obstakels voor de allereerste jumps. Bovendien is er naast de twee parken een 1 kilometer lange ski- en snowboard-cross met golven en bochten.

Op de piste kan je terecht voor een lekkere pizza of snack tegen democratische prijzen. En niet te vergeten, Passo Tonale beschikt over tientallen bars waar een bruisende après ski verzekerd is! Voeg daar nog de moderne infrastructuur aan toe die Passo Tonale rijk is en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige skivakantie.

Interactief skiplan Passo Tonale

Kenmerken skigebied
Gebied: Passo Tonale - Adamello Ski
Hoogte: 1880 m - 3100 m
Afstand: Antwerpen - Tonale: 1080 km
Alpineski: 120 km
Snowboard: Adamello Freestyle Area
(16 stemmen)
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.