?>
Livigno

Livigno

Skigebied Livigno

Livigno ligt op een hoogte van 1816 meter tussen het Italiaans Nationaal Park Stelvio en het Zwitserse Nationaal park Engadin. Het ligt beschermd tussen twee hoge bergketens in. Door deze inneralpine ligging vangt dit gebied vooral in het begin en aan het eind van het seizoen veel sneeuw. Het dal bestaat uit twee zijden, de Carosello-flank en de Mottolino-flank. Ze worden gescheiden door het dorp en zijn niet per lift met elkaar verbonden. Maar er is wel de hele dag een goed functionerend en gratis bussysteem met drie routes.

Het skigebied van Livigno is met meer dan 115 kilometer aan pistes en 33 liften groot genoeg om je een week te vermaken. De hellingen zijn grotendeels rood, zwart en beperkt blauw. Maar de rode pistes zijn zeker niet de moeilijkste rode pistes en zouden in sommige andere gebieden voor blauw doorgaan. De breedte en de prima preparatie van pistes zorgen ervoor dat de pistes eenvoudig aanvoelen.

Het Mottolino Snowpark is hét oefenterrein van de Belgische slopestyle sensatie Seppe Smits en het grootste in Italië. Terwijl de beginners op een gedeelte van de piste de kneepjes van het vak leren, wagen de ervaren skiërs en snowboarders zich aan het moeilijkere werk (pipe, halfpipe, ...).

Je kan in Livigno de hele dag door skiën terwijl je van de zon geniet en dit voor zowel beginners als gevorderden. En je kan er bovendien na een skidag taxfree shoppen in de vele winkeltjes. Zeker de moeite waard dus!

Kenmerken skigebied
Gebied: Livigno
Hoogte: 1816 m - 2785 m
Afstand: Antwerpen - Livigno: 865 km
Alpineski: 115 km
Snowboard: Mottolino Snowpark
(6 stemmen)
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.