?>
Val di Fiemme

Val di Fiemme

Skigebied Val di Fiemme

Val di Fiemme - gelegen in de provincie Trentino - is een van de mooiste valleien in de Italiaanse Alpen. Het is omgeven door uniek natuurschoon en de bergpieken van de Latemar, Unesco-werelderfgoed, spannen de kroon.


Val di Fiemme is een verzameling van een aantal dorpen en vijf skigebieden, verbonden door een zeer modern liftennetwerk. Het uitzicht op de prachtige Dolomietentoppen is adembenemend. Met zijn lange, brede en goed geprepareerde pistes is Val di Fiemme een zeer aantrekkelijk en sneeuwzeker skiparadijs voor jong en oud. Op de pistes zijn vele gezellige hutjes om even uit te rusten. Je vindt er ook drie goed uitgeruste sneeuwparken en twee spannende rodelpistes. 

In het skigebied van Alpe Lusia is het ideaal vertoeven voor beginnende skiërs, zonder lange wachtrijen aan de liften. De Kids Village is de uitvalsbasis voor de jongste skiërs. Met een mooi aanbod brede blauwe en rode pistes is het gebied van Cavalese de perfecte aansluiting op Alpe Lusia. De pistes in skicentrum Latemar zijn dan weer uitermate geschikt voor gevorderden. 


Een echt hoogtepunt in het skigebied zijn de vele mogelijkheden om de pistes ook in de nacht te gebruiken en het skiplezier te verlengen. Drie dagen per week biedt het skigebied Val di Fiemme-Obereggen zijn gasten niet alleen nachtskiën aan, maar ook met de slee kunnen de pistes worden veroverd. Het nachtskigebied doet zijn naam alle eer aan: ook snowboarders en freestylers komen in het night-snowpark volledig aan hun trekken. In totaal hebben nachtskiërs de beschikking over drie pistes. Skiërs kunnen vier avonden per week op de 1,5 kilometer lange Olimpia 3-piste skiën, twee avonden op de Alpe Cermis, en op de Obereggen-piste in het skicentrum Latemar drie avonden. In Obereggen zijn zowel de 2,5 kilometer lange rodelbaan als het sneeuwpark drie avonden per week verlicht.

Kenmerken skigebied
Gebied: Val di Fiemme
Hoogte: 1000 m - 2900 m
Afstand: Antwerpen - Predazzo: 1025 km
Alpineski: 98 km
Snowboard: Morea Snowpark, Obereggen Snowpark, Rolle Railz Park
(0 stemmen)
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.