?>
Zell am See - Kaprun - Saalbach

Zell am See - Kaprun - Saalbach

Skigebied Zell am See - Kaprun - Saalbach 

Kaprun maakt deel uit van de Europa Sportregion, het skigebied dat zich uitstrekt over Kaprun, Zell am See en Saalbach. De Europa Sportregion is toegankelijk met één skipas en goed voor in totaal 408 kilometer pistes.

De gletsjer op de 3029 m hoge Kitzsteinhorn in Kaprun zorgt voor sneeuwzekerheid van de herfst tot de zomer. De pistes op de gletsjer zelf zijn breed, lang en strak geprepareerd. Lager op de berg zijn de pistes wat uitdagender. De Maiskogel is de ideale berg voor families en beginnende wintersporters. Want met een hoogte van 1675 meter zijn de moeilijkheidsgraad en het aantal pistes op deze berg kleiner. Vanaf december 2019 zorgt de K-onnection voor de nieuwe snelle verbinding tussen de familieberg Maiskogel en de Kitzsteinhorn.

Kaprun heeft niet minder dan vijf funparks! Voor ieder niveau zijn er uitgebreide mogelijkheden. Je vindt vier funparks op de Kitzsteinhorn, waaronder de grootste superpipe voor freestylers van Oostenrijk met een lengte van 150 m en een hoogte van 6,5 m. Voor beginners is er het Easy Park Kitzsteinhorn. Voor nog meer obstakels, bochten, schansen en speciale hindernissen kan je terecht in Central Park, Glacier Park en Eagle Line Kitzsteinhorn. Op de Maiskogel vind je Maisi-Phantasiepark, ook ideaal als eerste kennismaking met een funpark.

Het beroemde Zell Am See aan de Zellersee is het tweede gebied van de Europa Sportregion met prachtige pistes met metershoge sneeuw, schitterende meren en witte gletsjers. Met je skipas kan je gratis gebruik maken van de skibus van Kaprun naar Zell am See. Afdalen kan je in Zell am See op de 138 kilometer pistes in alle moeilijkheidsgraden. Veel afdalingen voeren je langs prachtige naaldbossen en bieden een mooi uitzicht op de Zellersee. Meer dan 40 skiliften op de Schmittenhöhe brengen je terug naar boven. Op de Schmittenhöhe vind je een funpark, maar ook de langste funslope van de wereld (1300 m).

Geniet na het skiën in Zell am See van de gezellige après-ski of van een romantische wandeling langsheen de oevers van de Zellersee.

Het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang behoort net als Kaprun en Zell am See tot de Europa Sportregion. Het is vooral bij skifanaten een begrip, maar ook de beginner vindt hier zijn gading. Ondanks de geringe hoogte kunnen we spreken van een sneeuwzeker, gevarieerd gebied. Dankzij de steile afdalingen, zonovergoten zuidflanken, wereldbekerpiste en vele freeride- en carvingmogelijkheden, voelen wintersporters zich hier in de skihemel.

Interactief skiplan

Kenmerken skigebied
Gebied: Zell am See - Kaprun
Hoogte: 800 m – 3029 m
Afstand: Antwerpen - Zell am See: 950 km
Alpineski: 407
Snowboard: Kaprun: Central Park Kitzsteinhorn, Glacier Park Kitzsteinhorn, Eagle Line Kitzsteinhorn, Superpipe Kitzsteinhorn, Maisi-Phantasiepark Zell am See: Funpark Schmittenhöhe, Funslope Schmitten XXL Saalbach: Snowpark U-Bahn, Nitro Snowpark & Freeride Park, Easy-Park, Funcross, Funslope Zwölfer, Funslope U-Bahn
(0 stemmen)
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.